Annons

Annons

Tex mex-gryta med färs

En härligt kryddig och mustig gryta att servera med tortillabröd, crème fraîche och färsk koriander.


texmex-farsgryta

Tex mex-färsgryta med fläsk och bönor

Prova också: Hemgjorda majstortillas

Supergott ihop med tortillabröd, crème fraiche och färsk koriander.
• 4 pers • 40 min
400 g nötfärs
300 g kallrökt fläsk i hel bit
1 burk stora vita bönor, ca 400 g, avrunnet ca 250 g
1 rödlök
3 tsk malen spiskummin
3 tsk paprikapulver
salt och peppar

Annons

Recept: Läcker tacogratäng

1. Ta bort svålen på fläsket och dela det i mindre bitar. Stek tills det fått fin färg och blivit lite knaprigt. Ta upp och låt rinna av. Spara lite av fettet från fläsket att steka färs och lök i.
2. Låt bönorna rinna av.
3. Skala och hacka löken, stek tillsammans med färsen och kryddorna. Tillsätt det stekta fläsket och de avrunna bönorna. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att fläsket ger sälta.

Gilla Allers på Facebook

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...