Annons

Annons

Tarteletter med spenat & parmesan

Läckra små munsbitar med spenat, ricotta och parmesan!


Tarteletter med spenat & parmesan

Tarteletter med spenat & parmesan

De här gröna godbitarna går bra att göra två dagar i förväg. Förvara dem svalt i muffinsplåten och lossa dem sedan strax före servering.
● ca 10 ● 1 tim

500 g färsk spenat
1 msk rapsolja
500 g ricottaost
1 dl gräddfil
1 ägg
1 1/2 dl finriven
parmesan
salt och peppar

Servering

2–3 dl späda rucolablad parmesan i tunna flagor
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Skär grova spenatblad i mindre bitar. Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme, lägg i spenaten och låt den smälta ner under lock i 4–5 minuter. Rör om då och då. Låt spenaten rinna av i en sil.
3. Blanda spenaten med ricotta, gräddfil, ägg och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela smeten i en muffinsplåt, smord med lite rapsolja. Grädda i ugnen tills tarteletterna stelnat, ca 40 minuter.
5. Låt svalna och lossa dem sedan från plåten. Lägg dem på ett serveringsfat och toppa med rucola och parmesan i tunna flagor vid servering.

Annons

 

Mer goda recept

Muffins med spenat och fetaost

Laxröra i glas

 

Av Mette Ankarloo  Bild: Ralph Månsson 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/