Annons

Annons

Chokladtårta med smak av apelsin

Bjud på en riktigt maffig tårta! Här får du en festtårta med en läcker kombo av mörk choklad och apelsin.


Tårta med mörk choklad och apelsin recept

Maffig tårta med mörk choklad och en fin ton av apelsin!

RECEPT: Choklad- och fikonkompott toppad med vaniljkräm

Tårta med mörk choklad och apelsin – recept

Vilken läcker tårta med smak av mörk choklad och apelsin! Den godaste chokladtårtan du kan tänka dig får du recept på här. Perfekt när du vill bjuda många på en festtårta.

• 10 bitar • 1 tim 30 min

TESTA OCKSÅ: Chocolate chip cookies med smak av pepparkaka

Tårtbotten
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
100 g mandelmassa
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av bra kvalité
2 tsk bakpulver
75 g smör
2 dl tjock yoghurt, t ex turkisk

RECEPT: Dessertpaj med pistage och vit choklad

Chokladfyllning
300 g mörk choklad, 60%
1 dl grädde
finrivet skal av 2 apelsiner
100 g smör, riktigt mjukt och rumstempererat.

1. Smörj en form, ca 20 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt.
2. Riv mandelmassan grovt och vänd ner.
3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten.
4. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och luktar nötigt. Rör ner yoghurten och blanda med resterande smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp och låt svalna innan du delar den. Mitten kommer att vara lite kladdig, och så ska det vara.
6. Finhacka chokladen till fyllningen. Koka upp grädden och slå den över chokladen och apelsinskalet i en skål. Rör tills allt har smält och klicka sedan ner smöret under fortsatt omrörning. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens, ca 30 minuter.
7. Bre på 1/3 av fyllningen mellan bottnarna och bre resten av chokladkrämen ovanpå. Servera rumstempererad med nybryggt kaffe. Håller cirka 4–5 dagar i kyl, men bör rumstempereras innan den serveras.

Av Sandra Palmqvist
Bild Christina Uhlin

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…