Annons

Annons

Tapas med kyckling

Satsa på en läcker och lättlagad plocktallrik! Här får du recept på frasigt panerad kyckling samt tunna skivor i en röra på lök och persilja. En krassemajonnäs och klyftpotatis smakar gott till!


Annons

tapas-med-kyckling-recept

Recept på tapas med kyckling serverat med en krassemajonnäs och klyftpotatis!

• 4 pers • 35 min

4 kycklingfiléer
salt och peppar
rapsolja till stekning
2 dl pankoströbröd
skal av ½ lime
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
rivet skal av ½ citron

Krassemajonnäs
1 ask krasse
2–3 msk majonnäs
1 dl crème fraiche

Servering
sallad
klyftpotatis

1. Skär två av filéerna i tunna skivor, ca 5 mm.
2. Krydda skivorna med salt och peppar och stek i lite rapsolja i en stekpanna, ca 2 minuter på var sida.
3. Skär de andra två filéerna i mindre bitar. Blanda pankoströbröd med rivet limeskal på en tallrik. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och vänd i pankoströbrödet. Stek bitarna på medelvärme i lite rapsolja tills de är gyllenbruna, 3–4 minuter. Vänd på bitarna då och då.
4. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp 1 msk rapsolja i en stekpanna och låt löken puttra i några minuter till den blir mjuk utan att ta färg. Krydda med salt och peppar och blanda ner hackad persilja och citronskal. Blanda ner kycklingskivorna i lökblandningen.
5. Krassemajonnäs: Finhacka krassen och blanda med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp kycklingen på tallrikar ihop med krassemajonnäsen. Servera gärna med en sallad och klyftpotatis.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…