Annons

Annons

Kräfttacos med persikosalsa

Tacos på nytt sätt med kräftstjärtar, avokado och en het persikosalsa. Fräscht och oemotståndligt gott!


Annons

tacos-med-kraftstjartar-och-salsa-recept-2

Testa något nytt genom att fylla tacobröden med kräftstjärtar och persikosalsa!

TESTA OCKSÅ: Laxtacos med chilimajonnäs

• 4 pers • 40 min

200 g färska kräftstjärtar eller kräftstjärtar i lag på burk
2–3 dl mjölk
1–2 vitlöksklyftor
2 salladslökar (bara den vita delen)
½ jalapeño eller spansk peppar
2 msk finhackad rödlök
skal och saft av ½ lime
1 msk rapsolja
½ tsk spiskummin
¼ tsk rökt paprikapulver
¼ tsk kanel
¼ tsk koriander
några kvistar färsk koriander

TESTA OCKSÅ: Pulled pork på karré

Lime- och korianderfraiche
2 dl crème fraiche
rivet skal av 1 lime
färsk koriander efter smak
salt och peppar

Servering
tacobröd
avokado
persikosalsa, se recept här
färsk koriander
lime

TESTA OCKSÅ: Tacolasagne med cheddarost

1. Häll bort lagen om du använder du kräftstjärtar på burk. Häll tillbaka kräftstjärtarna i burken och häll på mjölk så att det täcker. Låt stå i kylskåp i ca 15 minuter för att neutralisera dillsmaken. Häll sedan bort mjölken och låt kräftstjärtarna rinna av väl.
2. Finhacka vitlök, salladslök och chili. Blanda i rödlöken. Riv skalet av en halv lime och blanda i tillsammans med limesaften, oljan, resten av kryddorna och färskhackad koriander. Tillsätt kräftstjärtarna och blanda till en röra. Om du har tid är det bäst att röran får stå i kylen minst 30 minuter. Kan förberedas några timmar i förväg.
3. Lime- och korianderfraiche: Blanda ihop crème fraiche, rivet limeskal, och hackad, färsk koriander, salt och peppar.
4. Servera kräftröran med uppvärmda, mjuka tacobröd, färska skivor avokado, persikosalsa, lime- och korianderfraiche, färsk koriander och lime.

Av Emma Sjögren
Bild: Carin Pålsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…