Annons

Annons

Tacolasagne med cheddarost

Två favoriter i ett! Sätt tex mex-krydda på det klassiska receptet och trolla fram en tacolasagne.


Annons

tacolasagne

● 4 pers ● 45 min

250 g färska lasagneplattor
400 g nötfärs
rapsolja till stekning
1 påse tacokrydda
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 burk kidneybönor, 400 g
125 g majskorn på burk
1 gul lök
5 salladslökar
1 kruka färsk koriander
1 msk torkad oregano
½ tsk malen spiskummin
800 g krossade tomater
250 g tacosås
salt och peppar
ca 250 g riven cheddarost

Servering
Majschips
Sallad

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Hetta upp lite olja i en stekpanna, smula ner färsen och låt bryna tills den får fin färg. Häll på tacokryddan och tomatpurén och tillsätt vattnet. Blanda väl och låt koka tills nästan all vätska kokat bort.

3. Skölj bönor och majs lite lätt i kallt vatten och låt
det rinna av ordentligt. Finhacka löken, skär sallads-löken tunt och hacka koriandern, och blanda det med de avrunna bönorna och majsen. Tillsätt oregano och spiskummin.

4. Fördela ca 1 dl av de krossade tomaterna på botten av en eldfast form och lägg en lasagneplatta över. Fördela hälften av färsen, hälften av bönblandningen, hälften av tacosåsen och 1/3 av de krossade tomaterna i formen. Salta och peppra.

5. Lägg en ny lasagneplatta över och varva på samma sätt. Avsluta med en lasagneplatta och krossade tomater.

6. Fördela riven cheddarost över lasagnen och gratinera i ugnen i ca 35 minuter. Låt lasagnen vila i ca 15 minuter före servering. Servera gärna med majschips och en sallad och garnera med färska örter.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…