Annons

Annons

Spröda snittar med rabarber


Spröda snittar

● ca 30 st

200 g smör eller margarin

1 dl socker

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 ägg

Fyllning

3 dl rabarber i små bitar

2 tsk potatismjöl

2 msk socker

Garnering

1 dl florsocker

2 tsk vatten

1. Sätt ugnen på 200°.

Annons

2. Hacka snabbt samman matfett, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt sist ägget och arbeta snabbt samman till en deg.

3. Dela degen i tre jämnstora bitar. Rulla ut varje degbit till en plåtlång längd.

4. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och tryck en fördjupning längsmed mitten på varje.

5. Lägg rabarberbitarna i en plastpåse och tillsätt potatismjöl och socker. Skaka om lätt och fördela fyllningen i mitten på längderna. Grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter.

6. Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla över längderna. Skär upp i sneda snittar.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...