Annons

Annons

Svamprisotto med savojkål och pumpa


Annons

Svamprisotto

Savojkål ser ut som vanlig kål men med krusiga blad, som om de vore permanentade! Den är också mildare i smaken än annan kål.

Risotto med svamp, savojkål och pumpa

● 4 pers  ● ca 40 min

3 dl risottoris
olja
2 dl vitt vin
1 liter svamp- eller grönsaksbuljong
1 dl finriven
parmesan

Fräs

200 g blandad svamp, t ex skogschampinjoner, kantareller, trumpetsvamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/4 butternutpumpa, ca 200 g
4–5 blad savojkål
salt och peppar

Servering

finriven parmesan
smör

1. Ansa och gro hacka svampen. Skala och finhacka löksorterna och pumpan. Grovhacka kålen samt hetta upp buljongen.
2. Hetta upp en ka­strull med 4 msk olja. Rör i riset och fräs i en minut. Tillsätt vinet och hälften av buljongen och koka upp. Sänk sedan värmen. Risotton ska bara sjuda och röras om ofta.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Fräs svamp, lök och grönsaker i 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Skrapa sedan ner fräset i risotton. Tillsätt resterande buljong i omgångar, ca 1 dl i taget, och fortsätt fräsa under omrörning. Risotton ska vara lös, riset färdigkokt men ha ett visst tuggmotstånd.
5. Ta av kastrullen från värmen. Rör i parmesan och smör, smaka av och blanda väl. Servera direkt med riven parmesan.

Av Miki Cutic Bild: Christina Uhlin

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…