Annons

Annons

Svamplasagne med kryddsmör

Laga en krämig vegetarisk lasagne med portabellosvamp, spenat, italienska ostar. Extra gott med lite kryddsmör till!


svamplasagne

Svamp- och spenatlasagne

● 4 pers ● 1 tim 15 min

4 färska lasagneplattor, ca 20×20 cm

2 portabellosvampar
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
olivolja till stekning
120 g färsk bladspenat
salt och peppar

Ostsås

3 dl grädde
200 g ricottaost
3 dl riven parmesanost

Kryddsmör

50 g smör
1 dl finhackad persilja
2 msk skållad, skalad, finhackad mandel
rivet skal från 1 citron
3 finhackade vitlöksklyftor

Här hittar du fler goda kryddsmör

1. Sätt ugnen på 175°. Skär svampen i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skiva löken tunt.
2. Stek svampen mjuk i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenaten, vitlöken och löken och låt allt steka med i några minuter tills spenaten mjuknat. Salta och peppra.
3. Ostsås: Koka upp grädden i en kastrull och låt koka i 3–4 minuter. Ta från värmen och blanda ner ricottan och parmesanen. Salta och peppra.
4. Varva lasagneplattorna med svampfräset och ostsåsen i en smord ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsåsen. Baka i ugnen i ca 45 minuter.
5. Kryddsmör: Fräs upp smöret i en stekpanna. Lägg i resten av ingredienserna till kryddsmöret.
6. Skär upp lasagnen i portionsbitar och lägg upp på varma tallrikar. Skeda över kryddsmöret. Servera gärna med en sallad.

Blir det lasagneplattor över? Gör cannelloni!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…