Annons

Annons

Lyxiga portionspajer

Gör fina portionspajer i muffinsformar! Som pajskal använder du filodeg och fyller med trattkantareller och brieost. Resultatet är ljuvligt!


minipajer

• 6–8 pers • ca 50 min

4 ark filodeg, ca 30×40 cm
1 dl torkade trattkantareller, ca 8 g
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
salt och peppar
1 dl hackad persilja
1 dl riven gratängost
3 ägg
3 dl grädde
100 g brieost

Dessutom behövs
muffinsformar i metall

1. Blötlägg svampen i vatten ca 15 minuter. Smörj formarna med olivolja och klä varje form med fyra lager filodeg. Tips! Använd gärna dubbla muffinsformar i aluminium. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och finhacka vitlöken. Krama vattnet ur svampen och hacka den grovt. Fräs den i en klick smör några minuter. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med i ca ½ minut. Salta och peppra. Fördela svampen i formarna. Strö persilja över.
3. Blanda osten med ägg och grädde. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalen. Dela brien i lika många delar som det finns pajformer och lägg 1 bit överst i varje form.
4. Pensla degkanterna med lite olja. Grädda pajerna i ugnen i ca 30 minuter tills kanterna börjar få lite färg. Servera direkt.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…