Annons

Annons

Fläskfilérulader på italienskt vis

Testa dessa ljuvliga fläskfilérulader som för dina smaksinnen hela vägen till Italien.


Fläskfilérulader Puttanesca

Fläskfilérulader Puttanesca

● 4 pers ● ca 45 min

1 fläskfilé, ca 800 g
8 skivor parmaskinka
1 dl hackad persilja
salt och peppar
smör till stekning
ev tandpetare

Puttanesca

1 röd chilifrukt
3 vitlöksklyftor
ca 10 svarta oliver
2 msk kapris
½ gul lök
6 sardeller med kapris
olivolja till stekning
1 msk torkad oregano
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré

Servering

ca 10 cocktailtomater
10 svarta oliver
rivet citronskal
basilika
kokt eller pressad potatis

1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och banka ut mellan två plastpåsar till dubbel storlek. Dela skinkskivorna på mitten och lägg en skinkhalva på varje filébit. Fördela persiljan över och rulla ihop. Fäst eventuellt med tandpetare. Salta och peppra.
2. Stek ruladerna gyllenbruna i ca 4 minuter. Vänd då och då så att de får färg runtom.
3. Kärna ur chilin och skala vitlöken. Hacka samman oliver, kapris, chili, vitlök och gul lök. Mosa ner sardellerna i röran.
4. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och låt det finhackade puttra några minuter på svag värme under omrörning. Tillsätt oregano, tomatkross och tomatpuré. Lägg i ruladerna och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Garnera med halverade cocktailtomater, oliver, rivet citronskal och basilika. Servera med kokt eller pressad potatis.

Tips! Parmaskinkan kan ersättas med annan lufttorkad eller kallrökt skinka.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…