Annons

Annons

Stekt sill med blomkålsmos

Sillen blir ett ännu sundare val ihop med blomkålsmos och färska lingon – och så gott!


Stekt sill med blomkålsmos recept

Så gott med klassikerna stekt sill – här serverat med ett nyttigt blomkålsmos och lingon!

TESTA OCKSÅ: Enkel fiskgryta med curry

Stekt sill med blomkålsmos – recept

Nyttigt och gott med klassikern stekt sill när det får sällskap av blomkålsmos och lingon! Läcker och snabblagad middag med få kalorier – 350 kcal/ portion.

Annons

• 4 pers • 30 min

16 sillfiléer, ca 400 g
600–700 g blomkål, ca 1 huvud
salt och peppar
35 g fryst dill
2 msk smör till stekning
1 dl lingon, färska eller frysta
några kvistar färsk dill

RECEPT: Torsk i ugn med lufttorkad skinka

1. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka dem i lättsaltat vatten tills de har mjuknat helt, ca 10–15 minuter. Mosa ihop med en gaffel eller med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär bort fenorna på sillfiléerna. Salta och peppra väl. Fördela fryst dill över 8 sillfiléer och lägg sedan en filé ovanpå. Bryn sillen i smör i ca 3–4 minuter per sida. Den ska få en fin, gyllenbrun yta.
3. Servera den nystekta sillen med blomkålsmos samt lingon och dill.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...