Annons

Annons

Squashpasta med pesto

Vegetarisk rätt där skivad squash ersätter traditionell pasta. Proteinbehovet tillgodoses av sojabönorna.


Annons

squashpasta

2 pers ca 20 min + tid att tina

2 squasher, ca 700 g
1 näve rucola
10 svarta oliver
Svartpeppar

Sojabönspesto
125 g frysta sojabönor ½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Salt och peppar

Garnering
Pumpafrön

1. Sojabönspesto: Tina sojabönorna. Skala lök och vitlök och skär i bitar. Lägg i en bunke. Tillsätt sojabönor, olivolja, salt och peppar. Mixa till slät konsistens med stavmixer.

2. Skär squashen i långa tunna remsor med en potatisskalare. Koka remsorna i väl saltat vatten, ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag.

3. Blanda squashpastan med sojabönspeston, rucola och oliver. Mal över svartpeppar. Garnera med rostade pumpakärnor.

Tips! Du kan även göra grönsakspasta av morötter eller palsternacka.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…