Annons

Annons

Spröda pepparkaksstänger

Knapriga pepparkaksstänger med smak av julens kryddor. Så enkelt och gott!


Spröda pepparkaksstänger

Pepparkaksstänger

ca 80 st

175 g smör eller margarin
2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
rivet skal av en citron
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ tsk bikarbonat
ca 10 dl vetemjöl
uppvispat ägg
pärlsocker

1. Rör matfett, socker och sirap smidigt i en stor degbunke.

Annons

Tillsätt kryddorna och citronskalet.
2. Vispa grädden lätt.
3. Blanda bikarbonat och mjöl och rör ner i degbunken. Tillsätt den vispade grädden och rör snabbt samman till en slät deg. Täck väl med till exempel plastfolie och låt vila kylskåpskallt i minst 1 dygn, men gärna längre.
4. Sätt ugnen på 200°
5. Kavla ut degen precis som vanligt, men direkt på bakplåtspapperet. Skär långa stänger, ca 3 cm breda och ca 10 cm långa. Pensla dem med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
6. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 6–8 minuter, beroende på tjocklek. Skär i skårorna igen direkt då de kommer ut från ugnen, då kakorna sväller i ugnen. Låt svalna på plåten.

Av Tina Gustafsson Bild Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/