Annons

Annons

Spröda kokosflarn med ingefära

Om du inte har en varm­luftsugn kan du grädda flarnen i omgångar, då blir tillagningstiden något längre än 20 minuter, eller så får du helt enkelt halvera satsen.


kokosflarn

ca 25 st 20 min

75 g smör
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 150° (varmluft) eller 175° (vanlig ugn).
2. Smält smöret i en kastrull som rymmer hela sme­­­ten. Rör i resten av in­gredi­enserna.
3. Klicka ut smeten glest, i drygt teskedsstora klickar, på bakpappersklädda plåtar.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Har du varmluftsugn kan du grädda plåtarna samtidigt i 7–9 minuter.
4. Låt kakorna svalna på bak­papperet innan du lossar dem.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månssson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...