Annons

Annons

Gör små spenatpajer

Små, gröna spenatpajer med parmesan som du med fördel kan servera med lufttorkad skinka och sallad.


spenatpaj-recept

Laga de små, läckra spenatpajerna och servera med en sallad eller lufttorkad skinka.

• 8 st • 50 min

1 rulle färsk pajdeg
Smör till formarna

Fyllning
65 g färsk bladspenat
½ knippa persilja
2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
125 g ricottaost
2 dl riven parmesanost
3 ägg
2 msk finhackad färsk timjan
Salt och peppar

Dessutom behövs
8 små pajformar

1. Sätt ugnen på 175°. Smöra portionsformar och klä insidan med pajdeg.

2. Mixa färsk spenat, persilja och mjölk till en slät grön vätska.

3. Blanda sedan ner pressad vitlök, ricotta, parmesan, ägg och finhackad färsk timjan. Smaka av med salt och peppar.

4. Fyll pajformarna med den gröna spenatsmeten och grädda i ugnen 25–30 minuter, tills de stelnat. Servera pajerna med sallad eller lite lufttorkad skinka till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Annons


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...