Annons

Annons

Spättarullader med dillsås

Läckra spättafiléer i en krämig sås av dil och citron – kan inte bli annat än succé!


spattafileer-med-dillsas-recept

TESTA OCKSÅ: Pastagratäng med torsk och kräftstjärtar

Spättafiléer med dillsås i ugn – recept

Så gott med fisk till middag – både till helg och vardags! Goda rullader av spättafilèer som du tillagar i en krämig dillsås med citron i ugnen – det enkla receptet får du här!

• 4 pers • 35 min

RECEPT: Gratäng med torsk och kokosmjölk och lime

500 g spättafiléer, ca 8 st
1 msk smör eller olja
salt och vitpeppar
35 g frusen dill
1 ½ dl crème fraiche
1 dl grädde
4 tsk dijonsenap
saften från ½ citron + ½ citron i klyftor

TESTA OCKSÅ: Lättlagad fiskgratäng

Servering
kokt potatis
morötter
gurka
färsk dill
citron

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsform med smör eller olja.
2. Salta och peppra filéerna. Fördela hälften av dillen på fisken och rulla ihop till rullar som du lägger i formen.
3. Rör ihop crème fraiche, grädde, dijonsenap, resten av dillen, saft från ½ citron och smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över fisken och tryck ner ett par skivor citron mellan filéerna.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Servera med kokt potatis, grönsaker och färsk dill och citron.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…