Annons

Annons

Stekt spätta 
med remouladsås

Supergott recept på panerad spätta med remouladsås. Klassisk husmanskost när den är som bäst!


Spätta med remouladsås – lättlagat, klassiskt och supergott recpt!

Spätta med remouladsås – recept

Panerad spätta med supergod hemlagad remouladsås på danskt vis!

• 4 pers • 25 min

500 g rödspättafilé
1 ägg
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 msk smör till 
stekning

REMOULADSÅS
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
1 msk kapris
1 dl bostongurka
1 tsk curry

Annons

SERVERING
potatismos eller kokt potatis

1. Remouladsås: Blanda majonnäsen med den ovispade grädden. Hacka kaprisen fint och rör ner tillsammans med bostongurkan och curryn.
2. Vispa ihop ägg och salt. Lägg mjölet på ett fat. Vänd filéerna först i äggblandningen och sedan i mjölet. Hetta upp smör i en stekpanna, stek filéerna gyllenbruna.
3. Servera fisken med remouladen, potatismos eller kokt potatis.

Av 
Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/