Annons

Annons

Spätta med kantarellröra

Välkomna helgen med en lyxmiddag färdig på en halvtimme! Ugnsbakad spättafilé med kantareller frästa i grädde och vitt vin.


Annons

spatta-med-kantarellrora

Spättafilé med gräddig kantarellröra

● 4 pers ● 30 min

3 dl kantareller
2 schalottenlökar
salt och peppar
12 spättafiléer
2 msk smör
1/2 dl vitt vin
1 ask tärnat bacon, ca 140 g
2 dl grädde
1 msk konc kantarellfond
1 msk dijonsenap

Servering

1/2 dl grovt riven parmesan
1/2 dl färska örter, t ex timjan, dill, oregano
kokt potatis

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa kantarellerna. Skala och finhacka löken.
3. Salta och peppra fisken runtom. Rulla ihop filéerna en och en och lägg dem med skarven neråt i en ugnsfast form. Klicka smöret ovanpå. Häll över vinet och täck formen med aluminiumfolie eller ett lock. Baka i ugnen, ca 10–12 minuter.
4. Hetta upp en stekpanna. Lägg i baconet och stek det knaprigt, 5–6 minuter. Tillsätt kantarellerna och löken och låt allt fräsa i 4–5 minuter.
5. Tillsätt grädden, kantarellfonden och senapen i stekpannan och låt koka upp. Låt det puttra på svag värme i 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på tallrikar tillsammans med kantarellblandningen. Strö över parmesanost och färska örter och servera med kokt potatis.

Av: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson

Fler härliga helgrätter!

lovbiff-med-potatisgratang
Potatisgratäng med lövbiffsrulader

flaskfile-med-sas
Fläskfilé med bearnaise och rödvinssky

baconkyckling
Pasta med baconlindad kyckling

hjortfile
Hjortfilé med jordärtskocka


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…