Annons

Annons

Krämig sparrissoppa med krispigt bacon

Prova vårt enkla recept på krämig vit sparrissoppa med knaperstekt bacon och persilja. Passar till lunch eller som förrätt.


sparrissoppa-med-knaperstekt-bacon-recept

Sparrissoppa med knapertstekt bacon – en ljuvligt krämig vårsoppa.

Testa också: Krämig potatis- och purjolökssoppa – utan grädde

Sparrissoppa med 
knaperstekt bacon – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Världens godaste fisksoppa – klar på bara 30 minuter

500 g vit sparris
3 schalottenlökar
20 g smör
8 dl vatten
2 msk konc 
grönsaksfond
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Annons

Topping
1 paket bacon, 140 g
2 msk färsk persilja

Testa också: Vegetarisk omelett med grön sparris och ärter

1. Tvätta sparrisen, skala löken och dela i mindre bitar. Spara åtta sparrisknoppar till toppingen. Fräs de övriga i en gryta med smör ett par minuter. De ska inte ta färg.
2. Tillsätt vatten och fond, låt koka i 20–25 minuter tills sparrisen har mjuknat. Känn med en sticka.
3. Mixa slätt med en stavmixer och tillsätt grädden. Salta och peppra.
4. Stek baconet och de sparade sparrisknopparna i en het stekpanna tills baconet är krispigt. Garnera den varma soppan med bacon, sparrisknoppar och färsk persilja.

Av Maja Rehwin  

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...