Annons

Annons

Spansk omelett

Omelett är oslagbart god vardagsmat! Den här spanska varianten är precis lika god kall som den är varm.


spansk omelett med potatis recept

Spansk omelett, eller tortilla som den också kallas, är en supergod potatiskaka.

• 4 pers • 30 min

3 ägg
3 msk grädde
salt och malen vitpeppar
ca 6 kokta färskpotatisar
1 gul lök
1 röd paprika
ev 1 röd chilifrukt
1 msk olivolja + 1 msk smör
1 liter färsk spenat
2 dl svarta oliver
1 dl grovt riven parmesanost

Servering
1 knippa rucola
1 msk olivolja
1 krm salt

1. Blanda ihop äggen med grädden och krydda med salt och peppar.

2. Skär potatisen, löken, paprikan och chilin (om du vill ha en het variant) i tunna skivor.

3. Hetta upp en matsked olivolja och en matsked smör i en stekpanna och fräs grönsakerna lätt tills de får lite färg. Tillsätt spenaten och oliverna och låt fräsa med någon minut. Salta och peppra.

4. Häll äggblandningen över grönsakerna och rör om försiktigt med en slev. Låt äggstanningen stelna, ca 5 minuter på medel-
värme, och strö över osten. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den i ytterligare 2 minuter. Fös över kakan på en tallrik och servera med rucolasallad. Recept:

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…