Annons

Annons

Spännande minipizzor med svamp och potatis

Små portionspizzor med läcker svamp- och potatisfyllning. Perfekt till utflykten eller som gott tilltugg!


 

minipizzor-recept

Pizzetta

● 4 pers ● ca 30 min

1 pizzadeg på rulle
1 rödlök
8 kastanjechampinjoner
2 mandelpotatisar
olja
salt och peppar
1 dl kantarellost
8 cocktailtomater
mjöl till att kavla ut degen

Servering

riven parmesan
färsk oregano
grovkrossad
svartpeppar
flingsalt

Annons

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala och finskiva löken i ringar. Ansa svampen och tunnskiva den och potatisen. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek svampen i 2–3 minuter. Ta upp, smaka av och låt rinna av på en duk.
3. Skölj av pannan och hetta upp igen med 1/2 dl olja. Lägg i potatisen och fritera i 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på en duk. Salta.
4. Kavla ut degen på en mjölad bänk och tryck ut sex cirklar, 10–12 cm i diameter. Klä en bakplåt med bakpapper och lägg på pizzettorna. Bre 1 msk kantarellost jämnt över, lägg sedan på potatischips, skivad svamp och toppa med tomat.
5. Grädda pizzettorna längst ner i ugnen i 10 minuter. Ta ut och strö på lökringar. Grädda i ytterligare 5 minuter.
6. Ta ut. Strö på parmesan, oregano, peppar, flingsalt och servera.

Alternativ

Hittar du ingen kantarellost går det bra med annan mjukost. Och kastanjechampinjonerna kan såklart ersättas med vanliga champinjoner. vitpixel

Av Miki Cutic Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/