Annons

Annons

Söta plommonbullar

Bjud in till sensommarfika med söta vetebullar med en fyllning av mandelmassa och plommon och så lite glasyr ringlad över toppen.


plommonbullar

Plommonbullar

• ca 12 bullar

25 g jäst för söta degar
1 dl fingervarm mjölk
2 ägg
125 g rumsvarmt smör el margarin
1/2 dl socker
ca 6 1/2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning

75 g mandelmassa
ca 200 g plommon

Glasyr

3/4 dl florsocker
1 1/2 tsk vatten
Dessutom behövs
bullformar

Annons

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt äggen och klicka ner matfettet. Blanda sist ner socker och vetemjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 60 minuter.
3. Sätt ugnen på 225º.
4. Stjälp ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda samman den lätt. Forma till en längd, skär upp i mindre bitar och forma dem till runda bullar. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg dem i bullformar. Lägg ner en bit mandelmassa i varje fördjupning.
5. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter.
6. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg.
7. Dela, kärna ur och skär plommon i skivor. Tryck ner dem lätt i bullarna.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
9. Blanda samman florsocker och vatten till en slät glasyr. Ringla den över de avsvalnade bullarna.

Tips!
Vill du ha extra höga och fina bullar kan du jäsa och grädda bullarna i en muffinsplåt.

Fler recept med plommon!

Knäckig plommonpajLjuvlig plommonpaj

kladdkaka-med-pommonKladdkaka med plommon

PlommonmazarinkakaMazarinkaka med plommon


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/