Annons

Annons

Söta mördegskakor

De här fina knappkakorna gör du lätt som en plätt! Smaksätt mördegen med kanel och kardemumma för extra god smak.


Annons

knappar

• ca 60 st

Mördeg
200 g smör eller margarin
2 ½ dl florsocker
1 ägg
6 dl vetemjöl

Smaksättning
1 tsk malen kanel
1 tsk nystött kardemumma

TESTA OCKSÅ: Toscamazariner med mandelmassa

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mördeg: Hacka snabbt samman alla ingredienserna till en deg.
3. Smaksätt degen med kanel och kardemumma.
4. Kavla ut degen, ½ cm tjock. Ta ut runda kakor, ca 5 cm i diameter, med ett krusigt eller runt kakmått. Tryck en markering ca 1 cm innanför kanten med ett slätt kakmått. Ta ut fyra hål i varje kaka med exempelvis ett grovt sugrör. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…