Annons

Annons

Söt och syrlig citronkladdkaka

Sött möter syrligt i en kladdig kombination! En härligt fräsch citronkladdkaka som är enkel att göra i långpanna.


citronkladdkaka

Citronkladdkaka i fina rutor

• 1 kaka, ca 20 bitar

200 g smör eller margarin
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 citron
Garnering
florsocker
Servering
lättvispad grädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 20×25 cm, med bakpapper.
2. Smält matfettet och låt svalna tilll ljummet.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vaniljsocker och vetemjöl. Finriv citronskalet, pressa ur saften och tillsätt. Rör varsamt om till en slät smet.
4. Häll ner det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
5. Häll ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Sikta över lite florsocker då kakan har svalnat, och dela den i bitar. Servera helst kakan dagsfärsk, gärna tillsammans med lättvispad grädde.

Av: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson

Läs mer: Lilla citrusguiden

Fler recept på kladdkakor:

Kokos- och limekladdkaka

Baka kladdkaka i mikron

Kladdkaka med apelsin och choklad


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/