Annons

Annons

Soppa med pilgrimsmusslor

Primörer och smörstekta pilgrimsmusslor i en len soppa med grädde. Underbara smaker i ett supersnabbt recept!


Annons

soppa med pilgrimsmusslor recept

Soppa med pilgrimsmusslor – recept

Läckert recept på soppa med pilgrimsmusslor som räcker till 4 personer. Vardagsmat med lyxkänsla som blir färdigt på bara 25 minuter!

● 4 pers ● 25 min

80 g sockerärter, ca 10 st
2 späda morötter
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
30 g spenat
½ dl fint skuren gräslök
1 kvist färsk timjan
salt
peppar
ca 12 små pilgrimsmusslor (finns i frysdisken och ibland i fiskdisken)
smör till stekning

Garnering
färsk timjan, ev olivolja

1. Dela sockerärterna och skiva morötterna. Koka upp buljong och grädde och låt koka ca 10 minuter. Lägg i sockerärterna, morötterna, spenaten och gräslöken. Koka tills morötterna mjuknat något. Finhacka timjan och tillsätt. Salta och peppra.

2. Låt pilgrimsmusslorna rinna av på en bit hushållspapper och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och lägg i pilgrimsmusslorna när smöret skiftar mot brunt. Stek ca 30 sekunder på var sida.

3. Häll upp soppan i varma sopptallrikar och garnera med musslorna och lite färsk timjan. Ringla ev lite olivolja över portionen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…