Annons

Annons

Kalkonschnitzel


KalkonschnitzelKyckling och kalkon är bra höstmat som går att variera i det oändliga. Här är en saftig kalkonschnitzel med nya, läckra tillbehör hämtat från Allers nr 45. Trevlig söndag!

 

Kalkonschnitzel

● 4 pers ● ca 30 min

 

4 kalkonschnitzlar à 150 g

salt och peppar

1/2 dl olja till stekning

Panering

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 dl ströbröd

1 dl parmesanost

1 dl polenta

Avokadoyoghurt

2 avokador

1 dl turkisk yoghurt

2 tsk dijonsenap

1 msk finhackad mynta

Servering

kokta gröna ärter

citronhalvor

sallad

kokt potatis

finhackad persilja

grovmalen svartpeppar

 

1. Vispa ihop äggen i en skål. Lägg vetemjöl i en annan skål. Rör ihop ströbröd, parmesan och polenta i en tredje skål. Salta och peppra köttet och vänd runt i varje skål. Först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödsblandningen.

2. Hetta upp en stekpanna med 1/2 dl olja. Stek schnitzlarna i 2–3 minuter per sida till de är genomstekta. Ta upp och låt dem rinna av på en pappersduk. Ställ varmt.

3. Avokadoyoghurt: Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör runt tills du får en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera schnitzeln med nykokta gröna ärter, citronhalvor, en sallad och kokt potatis. Garnera med persilja och krydda med svartpeppar.

 

Recept: Miki Cutic

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…