Annons

Annons

Härlig söndagsmiddag med kyckling!

Grönpeppar, konjak och grädde förvandlar kycklingfiléerna till en festmåltid, värdig att runda av veckan med!


Kyckling med grönpeppar

Kyckling med grönpepparssås

● 4 pers ● 45 min

4 stora kycklingfiléer
4 tsk dijonsenap
8 skivor italiensk salami
ca 12 blad färsk salvia
salt och peppar
1 dl ströbröd
1 msk olivolja
1 msk smör

Grönpepparssås

3 msk finhackad schalottenlök
25 g smör
1 dl grönpeppar i lag
3 dl kraftig kalvbuljong
ev 1 dl konjak
3 dl grädde
Pasta
400 g tagliatelle
1 dl olivolja
1 dl hackade färska
örter, t ex persilja,
timjan, salvia

Servering

ca 8 cocktailtomater
Dessutom behövs
tandpetare

1. Sätt ugnen på 175°. Dela filéerna på mitten och skär sedan ett snitt i sidan på varje bit. Bre senap på insidan och lägg på salami och salvia. Vik ihop och fäst med tandpetare.
2. Salta och peppra filéerna och vänd dem i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i en blandning av olja och smör i en eldfast stekpanna. Ta upp dem från pannan.
3. Sås: Fräs löken lite lätt i fettet som finns kvar i pannan. Tillsätt smöret. Låt grönpepparn rinna av och fräs tillsammans med löken. Mosa samtidigt de flesta grönpepparkornen. Häll på buljongen och eventuell konjak. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Häll på grädden och koka tills såsen tjocknar något. Lägg ner kycklingbitarna i såsen och ställ in pannan i ugnen i ca 20 minuter.
4. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av kokvattnet och ringla lite olivolja på pastan. Blanda ner örterna.
5. Ta ut kycklingpannan ur ugnen och servera med den nykokta pastan och halverade cocktailtomaterna.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…