Annons

Annons

Mördegskakor med hallon


Mördegskakor med hallonsyltTill söndagens fika ordnar du snabbt de här söta hallongömmorna!

Mördegskakor med hallon

Du kan byta ut hallonsylten mot till exempel jordgubbs- eller blåbärssylt.

● ca 16 st

200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 finriven bittermandel
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt

Glasyr

3/4 dl florsocker
1 tsk vatten
1 tsk saft av citron

Dessutom behövs

små bullformar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt.
3. Tillsätt finriven bittermandel, vetemjöl och bakpulver. Arbeta snabbt samman till en deg.
4. Stjälp ut degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två jämnstora bitar. Rulla ut dem till ca 4 centimeter tjocka längder.
5. Skär upp varje längd i 8 jämnstora degbitar. Lägg dem i bullformarna med snittytan upp och tryck en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med hallonsylten.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
7. Blanda samman florsocker, vatten och citronsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren runt sylten då kakorna svalnat.

Recept: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/