Annons

Annons

Kycklingrulader med gräddsås


Kycklingrulader

Kycklingrulader med champinjoner och steklök

● 4 pers ● 50 min

4 kycklingfiléer eller 8 kycklinglårfiléer

Fyllning

2 msk dijonsenap
8 skivor italiensk salami
8 cornichoner
salt och peppar
smör till stekning

Sås

8 steklökar
150 g färska champinjoner
2 dl hönsbuljong av fond eller tärning
2 dl grädde

Servering

sallad
jasminris

Dessutom behövs

tandpetare

Annons

1. Dela filéerna på mitten, ställ dem på högkant mellan två plastpåsar och banka ut till ca 5 mm tjocklek.

Gilla Allers på Facebook

2. Bre senap på skivorna och fördela salamin och gurkorna ovanpå. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 175°. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek ruladerna gyllenbruna runtom. Ta upp dem.

4. Skala lökarna, lägg ner i pannan och stek dem i smör tills de får lite färg. Lägg i svampen hel och låt steka med i ca 4–5 minuter. Rör om då och då.

5. Lägg ruladerna i pannan och häll på buljong och grädde. Låt koka upp och lägg på ett lock. Låt stå i ugnen i ca 40 minuter.

6. Servera ruladerna med en sallad och nykokt jasminris. Glöm inte att ta bort tandpetarna!

Recept: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...