Annons

Annons

Kycklingrulader med gräddsås


Kycklingrulader

Kycklingrulader med champinjoner och steklök

● 4 pers ● 50 min

4 kycklingfiléer eller 8 kycklinglårfiléer

Fyllning

2 msk dijonsenap
8 skivor italiensk salami
8 cornichoner
salt och peppar
smör till stekning

Sås

8 steklökar
150 g färska champinjoner
2 dl hönsbuljong av fond eller tärning
2 dl grädde

Servering

sallad
jasminris

Dessutom behövs

tandpetare

Annons

1. Dela filéerna på mitten, ställ dem på högkant mellan två plastpåsar och banka ut till ca 5 mm tjocklek.

2. Bre senap på skivorna och fördela salamin och gurkorna ovanpå. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 175°. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek ruladerna gyllenbruna runtom. Ta upp dem.

4. Skala lökarna, lägg ner i pannan och stek dem i smör tills de får lite färg. Lägg i svampen hel och låt steka med i ca 4–5 minuter. Rör om då och då.

5. Lägg ruladerna i pannan och häll på buljong och grädde. Låt koka upp och lägg på ett lock. Låt stå i ugnen i ca 40 minuter.

6. Servera ruladerna med en sallad och nykokt jasminris. Glöm inte att ta bort tandpetarna!

Recept: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/