Annons

Annons

Somrig potatissallad med senap och rädisor

Recept på potatissallad med senapsfrön och krispiga rädisor. Passar till grillat, men är också god att äta som den är.


Potatissallad med senapsfrön och rädisor – recept

● 4 pers ● ca 15 min + tid att dra

600 g nykokt potatis
salt och peppar
½ dl olivolja
1 knippa rädisor
6 salladslökar
½ gurka
ca½ dl fint skuren gräslök
½ dl hackad persilja
rivet skal och saften från½ citron
1 msk bruna senapsfrön

Annons

1. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en bunke. Krydda med salt och peppar och häll över olivoljan.

2. Dela rädisorna på mitten och skär salladslöken tunt. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär den i mindre bitar.

3. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till salladen. Låt stå och dra ca 30 minuter och smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera till fläskfilén.

Av: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/