Annons

Annons

Spröda kringlor med apelsin och kanel

Apelsin och kanel är en fin kombination i dessa klassiska kringlor – perfekta till kaffet!


sockerkringlor-med-apelsin-recept

Spröda sockerkringlor med apelsin.

TESTA OCKSÅ: Hallongrottor med vit choklad

Sockerkringlor med apelsin – recept

• ca 35 st

150 g smör eller margarin
¾ dl socker
finrivet skal av 1 apelsin
2 dl gräddfil
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
pensling och garnering
1 kanelstång
1 dl pärlsocker
1 ägg

TESTA OCKSÅ: Snabba havrekakor

1. Sätt ugnen på 225.
2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt apelsinskalet. Tillsätt gräddfil, vetemjöl och hjorthornssalt. Arbeta snabbt samman till en deg.
3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om den verkar kladdig, men blir det för mycket blir kringlorna mindre spröda. Dela upp degen i mindre bitar och rulla ut till ca 25 cm långa längder. Forma till kringlor.
4. Stöt en kanelstång i mortel. Stången får gärna vara så tunn som möjligt, så går den lättare att stöta till ett grovt pulver. Sila den färdigstötta kanelen genom en sil så att de grova bitarna silas bort. Blanda den stötta kanelen med pärlsockret.
5. Pensla kringlorna med lätt uppvispat ägg och doppa ovansidan i pärlsockerblandningen.
6. Grädda kringlorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått svagt gyllenbrun färg.
Tips: Man kan även använda ½ msk malen kanel till garnering, men nystött kanel smakar extra gott.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…