Annons

Annons

Limekaka med vit chokladkräm

Saftig och mjuka kaka smaksatt med lime och ett generöst lager av lyxig vit chokladkräm. Oemotståndligt gott recept!


sockerkaka-med-lime-och-vit-choklad-recept

Sockerkaka med lime och vit choklad – en lyxig mjuk kaka som gör fikastunden till något alldeles extra.

Sockerkaka med lime och vit choklad – recept

Baka en saftig och läcker kaka med lime och vit chokladkräm! Oemotståndling kombination av syrligt och sött. Gott både till kaffet och som efterrätt.

Recept: Toscarutor med choklad

Annons

• 1 kaka, ca 15 bitar

Recept: Apelsinmuffins med krämig frosting och rosmarin

200 g rumsvarmt smör el margarin
3 dl socker
4 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 ½ msk finrivet limeskal, ca 3 frukter
1 dl saft av lime, 
3–4 frukter
2 dl matyoghurt

Recept: Hallongrottor med vit choklad

topping

100 g vit choklad
75 g rumsvarmt smör
2 msk florsocker
2 ½ msk saft av lime

Servering

finrivet skal av ½ lime

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kransform som rymmer cirka två liter.
2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och 
rör smeten slät mellan varje. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner. Tillsätt limeskal, -saft och matyoghurt. Rör varsamt smeten slät och klicka ut den i formen.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills den känns torr med provsticka. Låt svalna en stund i formen innan den stjälps upp.
4. Topping: Bryt chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikron. Rör chokladen med smör och florsocker vitt och poröst. Tillsätt limesaften lite i taget och rör krämen slät mellan varje tillsats.
5. Servering: Bre ut krämen över den kalla kakan och strö över lite finrivet limeskal.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...