SNABBT & GOTT

Snabblagad vardagslyx: Plättar med räkor och västerbottensost

Enkelt recept på plättar fyllda med räkor, ost och potatis. Perfekt när man vill unna sig lite vardagslyx på nolltid.


Plättar med räkor och västerbottensost.

Fyllda plättar med med räkor och ost –recept

• 4 pers • 35 min

2 potatisar
ca 3 dl skalade räkor
200 g riven 
västerbottensost
skal av ½ citron
1 dl fint skuren gräslök
salt och peppar

Plättsmet

2 ägg
1–1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
2 dl standardmjölk
smör till stekning

Servering

en sallad

1. Plättsmet: Vispa ihop ägg, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa ner mjölken, lite i taget, i
smeten tills den är slät. Provstek en plätt och tillsätt eventuellt lite mer mjölk om det behövs. Stek åtta plättar i lite smör.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Skala potatisarna och skär i små tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten utan att de kokar sönder. Häll bort vattnet och lägg över potatisen i en bunke.
4. Finhacka räkorna och blanda med potatisen, ost, rivet citronskal och gräslök. Salta och peppra.
5. Fördela fyllningen på plättarna och rulla ihop dem. Lägg över dem i 
en eldfast form, tillaga i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en sallad.

Av Malin Rosdahl
Recept: Jan-Erik Hagbohm



Läs mer om:







Laddar...