Annons

Annons

Snabblagad spenatpaj med lyxig känsla

Snabbt, lätt och gott! Ett riktigt framgångsrecept på paj.


Annons

spenatpaj-med-pinjenotter

Spenatpaj med pinjenötter

●  6–8 pers  ● ca 35 min

1 färdig pajdeg
1 msk olja
400 g hackad spenat, fryst och tinad
200 g keso
muskotnöt, 3–4 riv
salt och peppar
4 ägg
2 ½ dl mjölk
1 dl cashew- eller pinjenötter

1. Sätt ugnen på 200°. Olja en pajform och tryck i degen. Nagga bottnen och förgrädda skalet i 5–6 minuter.
2. Krama ur all vätska från spenaten och lägg den i en bunke. Låt keson rinna av och rör ihop med spenaten. Smaka av med muskot, salt och peppar.
3. Fördela spenatröran jämnt i skalet. Vispa ihop ägg , spara 1 msk till pensling, och mjölk.
4. Häll äggstanningen över spenaten, strö på nötterna och pensla pajkanten med vispat ägg.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den känns klar. Servera gärna med en grönsallad.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…