Annons

Annons

Snabb salamipizza

En smaskig vardagspizza är enkel att trolla fram med färdig pizzadeg. Här har vi toppat med svamp, salami och riven ost!


salamipizza

Snabb salamipizza

• 2–3 pers • ca 35 min

1 pizzakit med deg och tomatsås
svartpeppar
2–2 ½ dl riven ost
4–5 färska champinjoner
4–6 tunna skivor salami

Garnering

½ –1 msk torkad oregano
½–1 msk raps- eller olivolja
1. Sätt ugnen på ca 200°, eller enligt instruktioner på förpackningen till pizzakitet.
2. Rulla ut degen med sitt papper på en plåt. Gör en fyrkantig pizza eller använd ett grytlock och stansa ut två runda pizzor.
3. Bre ett mycket tunt lager tomatsås över pizzan. Krydda med svartpeppar. Strö över osten. Skiva champinjonerna och fördela över osten tillsammans med salamin.
4. Grädda pizzan enligt instruktioner på förpackningen.
5. Strö oregano över pizzan och droppa lite olja på för att lyfta smakerna. Servera direkt!

Tips!

Ta bara ett mycket tunt lager av tomatsåsen på pizzan så blir den läckert frasig! För mycket sås kan göra degen blöt och trist. Blir det tomatsås över går de utmärkt att spara i kylen och använda i en gryta eller i köttfärssås.

Annons

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/