Annons

Annons

Smulpaj på grillen

Laga hela middagen på grillen! Ta vara på värmen och gör en smulpaj i foliepaket till efterrätt.


grilladpaj

Smulpaj med bär

● 4 pers ● 30 min

4 folieark, ca 40×40 cm
400 g blandade frysta eller färska bär
3/4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 dl hackad mörk choklad
1/2 dl flagad hackad mandel
75 g smör
2 msk florsocker

Servering

färska bär
vaniljsås eller vaniljglass

1. Forma foliearken till fyra skålar. Tina bären och fördela dem i folieformarna.

2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, choklad, mandel och smör. Arbeta ihop till en smulig deg och fördela ovanpå bären. Pudra florsocker över och ställ på grillen med indirekt glöd. Lägg på locket till grillen och låt smulpajerna bakas i ca 15 minuter eller tills bären börjar småputtra.

3. Garnera med färska bär och servera med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Ralph Månsson

Fler desserter på grillen

Gino med vit choklad

Ananas- och marshmallowspett

 

HÄR har vi samlat massor av grilltips!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…