Annons

Annons

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Baka små smulpajer med rabarber och jordgubbar – en fin smakkombination!


Minipajer med rabarber och jordgubbar. En klick grädde på toppen är inte fel.

Smulpaj med rabarber 
och jordgubbar – recept

Av det här receptet blir det 6-8 minipajer. Trevliga och goda till dessert.

• 6–8 minipajer • 35 min

125 g smör
4 msk strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Fyllning

450 g rabarber
ca 300 g jordgubbar
1 ½–2 dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl

Servering

lätt vispad grädde

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
3. Skiva rabarbern, klyfta jordgubbarna. Blanda det med socker och potatismjöl.
4. Fyll 8 portionsformar, ca 11 cm, med rabarber- och jordgubbsfyllningen, strö över smuldegen och grädda i ca 20 minuter. Servera med lätt vispad grädde.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/