Annons

Annons

Smulpaj med persika och hallon

Hallon och persika är perfekta smakkompisar i en ljuvlig smulpaj. Krydda gärna pajdegen med lite peppar för extra sting!


Smulpaj-med-persika-och-hallon-recept

Havregryn, kokos och lite peppar i smuldegen ger persikopajen fint tugg och spännande sting. Prova receptet du också.

• 4 pers • ca 1 tim

4–5 persikor
200 g färska eller frysta hallon
1 tsk färskriven ingefära
1 dl socker
1 msk vaniljsocker

Pajdeg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ dl riven kokos
2 dl socker
250 g smör
några nypor salt
några nypor svartpeppar

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Kärna ur persikorna och dela dem i kuber. Blanda persikor, hallon, ingefära, socker och vaniljsocker och häll i en pajform.
3. Pajdeg: Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, salt och svartpeppar i en bunke. Smält smöret och tillsätt. Toppa persiko- och hallonblandningen med mjölblandningen.
4. Grädda i ugn ca 40 minuter tills frukten börjar bubbla och pajen är gyllenbrun. Servera varm med vaniljglass eller njut den som den är.

Av Emma Sjögren
Bild: Carin Pålsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…