Annons

Annons

Smulpaj i glas

Varva smulbotten, gräddkräm och rabarber och du får en härlig och enkel dessert som serveras fint i glas.


rabarbersmulpaj

Gör en stor sats smulbotten när du är i gång!

● 4 pers

Smulbotten (till ca 10 pers)

Det är praktiskt att göra en stor sats smulbotten och täcka en hel plåt när ugnen ändå är i gång. Det som blir över kan brytas i bitar och förvaras i platspåse eller lufttät burk tills nästa gång man vill svänga ihop en smulpaj i glas!

Annons

2 dl mandel
200 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl

Fyllning  (till ca 4 glas)

5 dl rabarber i mindre bitar
1/2 dl socker
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 tsk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Garnering

malen kanel

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Hacka mandeln fint. Tillsätt resterande ingredienser till smulbottnen och hacka snabbt samman till en något smulig deg.
3. Strö ut smulorna på bakpappersklädd plåt. Platta ut dem så att det blir en jämntjock deg som täcker hela plåten.
4. Grädda bottnen i mitten av ugnen till gyllenbrun färg, 10–12 minuter. Låt kallna på plåten.
5. Lägg rabarbern i en ka-strull med sockret. Värm upp på svag värme och sjud i 2–3 minuter, eller tills rabarbern känns mjuk utan att den går sönder. Vicka på kastrullen då och då. Ställ åt sidan att kallna.
6. Mät upp grädde, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Vispa samman till krämig konsistens.
7. Bryt bitar av mandelbottnen och varva i glas med gräddcrème och avrunnen rabarber. Strö över lite kanel, servera genast.

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

Vill du ha fler rabarberrecept? Klicka här!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/