Annons

Annons

Smörgåstårta med räkor och varmrökt lax

Bjud på en enkel festtårta på längden som får gästerna att jubla! Den här tårtan har en härlig smak av varmrök lax, soltorkade tomater och räkor!


smorgostarta-med-varmrokt-lax-och-rakor-recept

Bästa bjudmaten får du recept på här! En fräsch smörgstårta med varmrökt lax och räkor.

TESTA OCKSÅ: Lyxiga smördegsbakelser med kallrökt lax, sparris och räkor

• 4 pers

700 g varmrökt lax, utan ben och skinn
10 inlagda soltorkade tomater
300 g naturell cream cheese
4 msk crème fraiche
2 msk pressad saft av citron
3 msk finhackad slätbladig persilja
salt och svartpeppar
4 skivor ljus formfranska
4 skivor grov formfranska

TESTA OCKSÅ: Enkel smörgåstårta på rågbrödsbotten med gravad lax

Topping
ca 150 g skalade räkor
5 rädisor
½ citron
2 msk grovhackade gröna oliver
4 msk rostade solrosfrön
10 blad rucola

Annons

1. Hacka tomaterna fint.
2. Dela laxen i mindre bitar och lägg ner i en rymlig skål. Tillsätt färskost, crème fraiche, citronsaft, persilja och hackade tomater. Blanda samman och krydda med salt och svartpeppar.
3. Skär bort alla brödkanter. Lägg de 4 ljusa brödskivorna bredvid varandra på ett avlångt serveringsfat. Bre över ett rejält lager laxröra. Lägg på de 4 grova brödskivorna och toppa med ytterligare ett generöst lager laxröra.
4. Plasta in och låt stå svalt över natten.
5. Vid servering: Klä delar av smörgåstårtans sidor med räkor. Skiva rädisorna och skär citronen till tunna halvmånar, lägg som garnering runt tårtans kanter och på fatet. Strö hackade oliver, solrosfrön och rucolablad över tårtan.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också: Smarta köksprylen vi inte kan leva utan



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...