Annons

Annons

Smörgåsbakelse med lax, räkor och sparris

En liten och lyxig smörgåsbakelse med kallrökt lax – när du vill unna dig något extra! Toppa med räkor, sparris och gräslök.


smorgasbakelse-med-lax,-rakor-och-sparris-recept

Istället för en hel tårta – gör små smördegsbakelser med lax och räkor! Bästa receptet får du här.

TESTA OCKSÅ: Smörgåstårta med varmrökt lax och räkor

• 4 smörgåsbakelser

16 tunna skivor danskt rågbröd
ca 30 g rucola
4 skivor kallrökt lax
ca 40 g finhackad gräslök

Kräm till fyllning
ca 300 g naturell cream cheese
ca 200 g crème fraiche
ca 3 tsk dijonsenap
salt och peppar

Annons

TESTA OCKSÅ: Enkel smörgåstårta på rågbröd med kallrökt lax

Topping
4 sparrisknoppar
4 skivor kallrökt lax
ca 120 g skalade räkor
citronskivor
1 msk hackad färsk dill

1. Stansa ut önskad portionsstorlek av runda brödskivor, 16 st.
2. Kräm till fyllning: Rör ihop ingredienserna i en skål. Salta och peppra.
3. Bre ett lager av krämen på första brödskivan och lägg på några rucolablad. Lägg på nästa brödskiva, bre på ännu ett lager kräm och täck med en laxskiva. Lägg på en brödskiva till, bre på kräm och täck med rucola. Lägg på sista brödskivan.
4. Bre kräm på toppen och runt hela bakelsen så att den täcks helt. Garnera med finhackad gräslök på sidorna.
5. Gör ytterligare 3 bakelser som ovan. Ställ kallt över natten.
6. Halvera sparrisknopparna. Garnera bakelserna med kallrökt lax, räkor, sparris, citronskivor och dill.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/