Annons

Annons

Fläskfilé med fetaostkräm

Grillad fläskfilé med vitlök och chili. Serveras med en fetaostkräm med härlig sälta som förhöjer smakerna.


fläskfilé med fetaostkräm

Fläskfilé med fetaostkräm

● 4 pers ● 45 min

1 fläskfilé, ca 800 g
salt och peppar
2 röda spetspaprikor
6 färska morötter
4 färska lökar
1 röd chilifrukt
1 hel vitlök
olivolja

Fetaostkräm

100 g fetaost
100 g crème fraiche
pressad saft av 1 lime
1 vitlöksklyfta

1. Putsa filén fri från hinnor och salta och peppra.
2. Grilla köttet på grillen på indirekt värme, ca 30–40 minuter. Vänd då och då. Köttet är färdigt när innertemperaturen är ca 72°, kontrollera med en termometer.
3. Ansa grönsakerna, dela dem på mitten och vänd dem i lite olivolja. Salta och peppra. Lägg dem på grillen när köttet har stekt i ca 15 minuter och grilla på indirekt värme i 15–20 minuter. Vänd då och då.
4. Mosa samman fetaost och crème fraiche i en skål. Tillsätt limesaften och pressa ner vitlöken. Rör om.
5. Skär köttet i skivor och servera med grönsakerna och ostkrämen. Trevliga tillbehör är färska tomater och gärna limeklyftor att pressa över köttet efter smak.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…