Annons

Annons

Smaka på påsken!

Lax bakad i ugn med barbeque-glaze och härliga färska kryddor.


Påskbuffé - kryddig lax

Den här kryddiga laxen passar utmärkt på påskbuffén, som naturligtvis fungerar den alldeles utmärkt att serveras för sig själv.

Kryddig lax med peppar

Potatisgratäng och en sallad passar fint till.

● 4 pers ● 20 min

Annons

700 g lax i hel bit
ca 1 dl bbq-glaze med röksmak
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk grönpeppar
2 tsk rosépeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
ca 1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg laxen med skinnsidan neråt på en smord ugnsplåt eller i en eldfast form.

2. Pensla laxen med glazen. Gärna rikligt.

3. Hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fördela det över laxen tillsammans med riven ingefära och pepparsorterna. Avsluta med salt.

4. Baka i ugnen i ca 10–15 minuter.

Av: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/