Annons

Annons

Små spröda mandelmusslor

Mandelmusslor är ett måste till jul – med våra spröda minivarianter orkar du garanterat flera!


mandelmusslor

Minibakelser med grädde och bär

• ca 40 st

200 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 dl mandelmjöl
1 finriven bittermandel
1 ägg

dessutom behövs

veckade bakformar, ca 5 cm i diameter

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till en deg. Plasta degen väl och låt vila kylskåpskallt i minst 1 timme, men gärna över natten.
2. Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna med rumsvarmt matfett.
3. Rulla ut den kalla degen till en jämntjock längd och skär upp i mindre bitar. Rulla dessa till kulor, lägg ner i formarna och tryck en liten fördjupning i mitten.
4. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter till svagt gyllenbrun färg. Låt därefter svalna innan de varsamt lossas ur formarna.

Av Irene Ingelmark Bild: Christina Uhlin

Tips: Servera gärna kakorna som minibakelser, toppade med vispad grädde och färska bär.
Degen kan även användas till vanliga, större mandelmusslor. Tumma då ut degen tunt och jämntjockt i formarna.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…