Annons

Annons

Små köttbullar med spicy couscous

Små läckra köttbullar på en bädd av grönsaksblandad couscous.


Annons

kottbullarmedcoscos

4 pers ca 30 min

1 gul lök
700 g blandfärs
2 dl grädde
1 msk fransk ljus senap
1 krm spiskummin
salt och peppar
1 msk smör till stekning

Couscous
3 dl couscous
2 morötter
1 paprika
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
1 dl torkade aprikoser
2 msk olivolja till stekning
1 tsk gurkmeja
salt
peppar

Servering
1 dl hackade rostade mandlar, sweet chilisås

1. Koka couscousen.
2. Skala och riv löken till köttbullarna. Blanda färsen med löken, grädden och senapen. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek dem gyllenbruna i lite smör.
3. Ansa grönsakerna och skär dem tunt, skär aprikoserna i mindre bitar.
4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och smula ner couscousen. Låt fräsa under omrörning några minuter, tillsätt gurkmejan. Blanda ner grönsakerna och aprikoserna, låt steka några minuter. Salta och peppra. Strö de hackade mandlarna över och servera med köttbullarna och sweet chilisås.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…