Annons

Annons

Skurna pepparkakor

Baka mumsiga skurna pepparkakor med härlig smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor.


skurna pepparkakor utan mandel recept

Det här receptet på skurna pepparkakor utan mandel är perfekt till julmyset.

Skurna pepparkakor utan mandel – recept

Pepparkakor hör julen till! I det här goda receptet får du en rejäl laddning skurna kakor att bjuda på. Smaksätts traditionellt men innehåller ingen mandel.

● ca 80 st

Annons

175 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ½ dl ljus sirap
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
rivet skal av en citron
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ tsk bikarbonat
ca 10 dl vetemjöl

Pensling

1 äggvita
pärlsocker

1. Rör matfett, socker och sirap smidigt i en stor degbunke. Tillsätt kryddorna och citronskalet.
2. Vispa grädden lätt.
3. Blanda bikarbonat och mjöl och rör ner i degbunken. Tillsätt den vispade grädden och rör snabbt samman till en slät deg. Täck väl med till exempel plastfolie och låt vila kylskåpskallt i minst 1 dygn, men gärna längre.
4. Sätt ugnen på 200.
5. Kavla ut degen precis som vanligt, men direkt på bakplåtspapperet. Skär långa stänger, ca 3 cm breda och ca 10 cm långa. Pensla dem med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
6. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 6–8 minuter, beroende på tjocklek. Skär i skårorna igen direkt då de kommer ut från ugnen, då kakorna sväller i ugnen. Låt svalna på plåten.

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...