Annons

Annons

Små pepparkakor med nötter

Ljuvliga små pepparkakor med en krispig topping av nötter och polkagris!


Annons

skurna-pepparkakor-med-notter-recept-2

Läckra små skurna pepparakokor med härlig topping av nötter och polkagris!

TESTA OCKSÅ: Skurna pepparakakor utan mandel

● ca 110 st

150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
3/4 dl ljus sirap
1 tsk malen kanel
1 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk malen kryddnejlika
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat

Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk äggvita

Garnering
hackade pistagenötter
hackade mandlar
halverade valnötter
halverade pekannötter
hackade polkagrisar

1. Rör matfett, socker och ljus sirap vitt och poröst.
2. Blanda ner kryddor, mjöl och bikarbonat. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Täck väl och låt vila kylskåpskallt över natten.
3. Nästa dag: Sätt ugnen på 175°. Ta fram den kalla degen och rulla ut den på mjölat bakbord till smala längder, ca 2 centimeter tjocka. Skär upp längderna i ca 2 centimeter långa bitar. Ställ kakorna med snittytan upp på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
4. Rör florsocker och äggvita till en slät glasyr. Bre ett tunt lager ovanpå varje kaka och doppa eller tryck fast någon av garneringarna.

Av Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…