Annons

Annons

Skaldjursspett med lime

Grillade räkor och pilgrimsmusslor med limesmak på en skön grön rucolabädd och en sötstark tomatsalsa som tillbehör. Fin att servera som förrätt!


skaldjursspett

Grillade räkor med sötstark tomatsalsa

● 4 pers ● ca 25 min

12 pilgrimsmusslor
ca 150 g skalade räkor
1–2 limer
30 g rucola
malen svartpeppar

Marinad

pressad saft av 1 lime
1/2 dl rapsolja

Tomatsalsa

1/2 röd urkärnad chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 plommontomater
3 msk finhackad lök
1 dl sweet chilisås
1/2 dl tomatchilisås
pressad saft av lime

Dessutom behövs

12 träspett

Annons

1. Rör ihop marinaden. Skär limerna i 12 klyftor.

2. Trä upp pilgrimsmusslor och räkor på träspetten och avsluta med en klyfta lime på varje. Lägg spetten i marinaden en stund.

3. Salsa: Finhacka chili och vitlök. Dela tomaterna i klyftor, skär bort kärnhusen och skinnet med en vass kniv. Skär därefter tomatköttet i mindre tärningar och blanda med lök, sweet chilisås, tomatchilisås, chilihack och vitlök. Smaksätt salsan med pressad limesaft.

4. Grilla spetten på hög värme ca 1 minut på var sida. Servera rykande heta på en bädd av rucola med såsen som tillbehör. Mal över lite svartpeppar.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Anette Nilsson

Fler grillspett

Kryddiga grillspett med parmesan

Kycklingspett med bacon

Biffspett med halloumi


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/