Annons

Annons

Skaldjurspaj med räkor och musslor

En frasig och lyxig paj med räkor, musslor och stenbitsrom!


skaldjurspaj

Frasig paj med räkor och musslor

● 4–6 pers ● 40 min

1 rulle färsk smördeg
500 g gula torkade ärter

Fyllning

1 knippa sparris
3 hårdkokta ägg
ca 8 tomater, helst blandade sorter
100 g musslor i vatten, avrunnen vikt
100 g ricottaost
ca 50 g riven färsk pepparrot
1 dl crème fraiche
150 g skalade räkor

Annons

Garnering

1 burk röd stenbitsrom, ca 75 g
1 burk svart stenbitsrom, ca 75 g
ca 1 tsk chiliflakes
några kvistar färsk timjan

1. Sätt ugnen på 200°. Klä en smord pajform med smördegen. Smördegen är inrullad i papper så vänd papperet uppåt när du klär formen. Häll ärterna i formen och förgrädda pajskalet ca 15 minuter.

2. Häll bort ärterna och spara till nästa pajbak. Plocka bort papperet.

3.Koka sparrisen 3–4 minuter och skär i bitar. Skiva äggen och halvera tomaterna. Låt musslorna rinna av.

4. Blanda ricotta, pepparrot och crème fraiche. Bre ut blandningen i pajskalet men spara lite till garnering.

5. Fyll skalet med sparrisbitar, äggskivor, tomater, musslor och räkor. Garnera med stenbitsrom, chiliflakes och timjan.

Av: Jan-Erik Hagbohm   
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/